DEM VI IKKE TALER nok OM

af Louise Schelde Frederiksen

taler_om

Indsigt i den barske virkelighed


I perioden 2019-2021 har Louise Schelde Frederiksen fulgt 100 sygdomsramte familier med kontakt til jobcenterssystemet.

I bogen inviterer hun læserne helt tæt på mange af disse familiehistorier, juridiske analyser og løsningsforslag til et bedre tværfagligt system.

Fysisk bog, pris 300 kr. inklusive levering.
Lydbog: 139,95 kr. 
Bestil fysisk bog her Køb adgang til lydbogen her

Louise Schelde Frederiksen

Om Louise

Louise Schelde Frederiksen er uddannet jurist (cand.jur.) og arbejder i dag som lektor i jura med speciale i jobcentre og forvaltningsret.
Sideløbende bruger hun bl.a. sin tid på HumanRise - en velgørende organisation, som hun har stiftet med sin familie til fordel for sygdomsramte familier.

Personlig erfaring

Louise og hendes familie har selv været igennem et mangeårig sygdomsforløb, da hendes far blev alvorlig syg. Hun har med sin
personlige historie og uddannelser som både socialrådgiver og jurist et helt særligt drive og engagement for arbejdet med sygdomsramte familier, hvilket også bliver tydeligt i bogen "DEM VI IKKE TALER nok OM".

Bogen er anmeldt af

Dr.jur. og professor Frederik Waage

Speciallæge Heine Svarrer

Lektor og Ph.d Tania Erika Hansen

Cand.jur. og jobkonsulent Karen Messerschmidt  

Whiplashforeningen

Dansk Handicap Forbund

Speciallæge Anders Beich

Speciallæge Mikkel Rasmussen

Djøfbladet

Sygeplejersken

LÆS ANMELDELSER HERUNDER

Dr.jur. og professor Frederik Waage: Fokus på basale forvaltningsretslige principper

“Denne vigtige bog dokumenterer ikke bare en række uendeligt triste forløb.

Den understreger tillige vigtigheden af at holde dem, der træffer afgørelser på dette her områder fast på overholdelsen af de basale forvaltningsretlige principper, der gælder i en retsstat"

Frederik Waage, Dr.jur. og professor MSO i forfatnings- og forvaltningsret

Speciallæge Heine Svarrer: Varm anbefaling

EN FREMRAGENDE GOD BOG! 

Speciallæge i reumatologi og rehabilitering, Heine Svarrer, giver min nye bog, DEM VI IKKE TALER nok OM, nogle flotte ord med på vejen. 

“Sygedagpenge, fastholdelse i systemet frem for fleksjob, svært syge der er for syge til arbejde uden at få bevilget en førtidspension, manglende inddragelse af lægedokumenter, svækket retssikkerhed, behovet for et nyt tværfagligt system og mange andre væsentlige emner diskuteres i bogen som varmt kan anbefales.

Bogen egner sig både som håndbog for professionelle, der arbejder med disse patienter (læger, socialrådgivere, kommunale sagsbehandlere, advokater), Desuden er den også velegnet som håndbog til patienter og deres pårørende og bisiddere.

Forfatterens målsætning om at jobcentrene forbedrer bl.a. retssikkerheden og tilliden til borgerne er prisværdig, men svær. Det kræver langvarig opmærksomhed fra pressen og interesserede politikere omkring disse vigtige problemstillinger. 

DEM VI IKKE TALER nok OM, er en fremragende god bog, der fortjener at blive læst af mange professionelle, syge og deres netværk.” 

Speciallæge Heine Svarrer

heine-svarrer-ref

Whiplashforeningen: Barske fortællinger

TAK FOR DEN FLOTTE OMTALE FRA WHIPLASHFORENINGEN

I får et kort uddrag her. 

Det er selvsagt alvorligt, når alt for mange med psykisk og fysisk sygdom bliver mere syge af kontakt med jobcentrene. Det problematiserer jeg i bogen og dokumenterer med barske fortællinger og juridiske analyser, at der ikke er tale om enkeltstående, uheldige sager, men et iboende systematisk problem i hele grundfundamentet. Retten til at være syg er desværre blevet illusorisk! 

Min bog er dedikeret til alle familier, der rammes af fysisk eller psykisk sygdom, ulykke eller handicap - til alle fagpersoner, der brænder for at sikre bedre tværfaglige vilkår - og til dem, der har magten til at ændre systemet.

ref-whiplash

DEM VI IKKE TALER nok OM

Fysisk bog 300 kr. inklusive levering. 
Lydbog: 139,95 kr. 


Bestil bogen her Køb lydbogen her
taler_om-500w-530h

Bogen kan høres på alle streamingtjenester og nu også ved Bog & Ide

Anmeldelser af lydbogen:

“God og grundig beskrivelse af hvordan det er at blive syg i dagens Danmark. Om at blive udsat for overgreb af det system vi alle går og tror vil hjælpe, hvis vi skulle få brug for det." - Anni K 

“Rigtig god bog om en uhyggelig virkelighed i jobcentrene. God oplæser.” - Christina Larsen 

“Jeg kan ikke takke nok for denne bog.” Camilla Davidsen 

Artikel i MAGASINET LIV, juni 2022

Min far fik stress, og hele familien var påvirket

Da Louise Schelde Frederiksens far fik stress, mistede hun sin faste klippe og sit barndomshjem. Men hun fandt også sin karrierevej og en mission. Erfaring og uddannelse har klædt hende på til at hjælpe andre som sig selv.

Læs artiklen på MAGASINET LIV´s hjemmeside

ref-magasinet-liv

Tania Erika Hansen, Lektor og Ph.d.: Indlevelse, skarphed og stor faglig viden

Hvis du vil udfordres og have nye perspektiver på arbejdet med mennesker, som har brug for hjælp på grund af sygdom, så bør du læse jurist og lektor Louise Schelde Frederiksens bog “Dem vi ikke taler (nok) om”.

Med indlevelse, skarphed og stor faglig viden giver Louise indsigt i menneskers historier, hvor sygdom skaber møder med et system, der fremstår mere styret af standardiseringer end af indviduelle hensyn til det enkelte menneskes sygdomsforløb. Det er tankevækkende læsning, som fint kan nuancere og informere indsatser i andre dele af vores velfærdssystem.

Tania Erika Hansen, Lektor og Ph.d.

Dansk Handicap Forbund: En dedikeret bog

ET NYT TVÆRFAGLIGT SYSTEM TIL SYGE ER PÅKRÆVET

Min nye bog “Dem vi ikke taler nok om” er her i februar måned med i en af Dansk Handicap Forbunds udgivelser. 

Hver dag kæmper mennesker med fysisk sygdom, psykiske lidelser og handicap i et tungt fragmenteret system, hvor de samtidig med svære livsomvæltninger selv skal agere projektleder for at få systemerne til at arbejde sammen. Jeg stiller i min bog forskellige juridiske diagnoser, giver guidelines og kommer med løsningsforslag til et nyt påkrævet system. 

Bogen tager udgangspunkt i sygdomsramte familiers barske virkelighed og hverdag.
Familier med sygdom, der i forvejen har nok at kæmpe med - og derfor fortjener maksimal opbakning og medspillere i en svær proces. 

Dansk Handicap Forbund

ref-danskhandicapforbund

Cand.jur. og jobkonsulent Karen Messerschmidt: På alle måder en vigtig bog

“Dem vi ikke taler nok om” er på alle måder en vigtig bog. Den er et barsk vidnesbyrd om et system, hvor lovgivningen ikke forvaltes i syge borgeres favør.

Bogen skal læses, fordi den giver et vigtigt indblik i juraen, herunder de muligheder der er for en værdig og ordentlig sagsbehandling til syge i systemet. 

Sygdom kan ramme os alle og ændre vores liv markant. I vores velfærdssamfund må vi kunne forvente at blive mødt af dygtige fagpersoner, der yder den hjælp lovgivningen giver mulighed for.

Eksemplerne i bogen viser at dette ikke er tilfældet. Det kan vi ikke være bekendt at sidde overhørig. Det kalder på handling og et fokus på menneskelighed fremfor meningsløshed.“

Cand.jur. og jobkonsulent Karen Messerschmidt

Speciallæge Anders Beich: Unødvendige lidelseshistorier

SYGE LIDER I LANDETS JOBCENTRE - OG DET ER DESVÆRRE VIRKELIGHEDEN 

Anders Beich - Fhv. formand, Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), speciallæge i almen medicin, praktiserende læge har læst min nyeste bog “Dem vi ikke taler nok om”.

Han skriver bl.a.👇👇👇
“En meget vigtig bog, som rummer alt for mange unødvendige lidelseshistorier, der slet ikke burde være mulige i et oplyst velfærdsdemokrati. Man bør nok have et vist overskud, for at kunne holde til den afklædning af vores inhumane teknobureaukrati som finder sted i Louise Scheldes bog om de syge, nødstedte i Jobcentrene.”

Speciallæge Anders Beich

ref-speciallægeandersb

Speciallæge Mikkel Rasmussen: Urovækkende øjenåbner

Her et uddrag af boganmeldelsen fra Mikkel Rasmussen, Ledende overlæge og Speciallæge i psykiatri.

“Louise Schelde Frederiksen har med sin bog ”Dem vi ikke taler (nok) om” skabt en urovækkende øjenåbner for den læser, der indtil nu har troet på at Danmark har et velfungerende velfærdssystem. Et velfærdssystem, som vi alle betaler vores skattekroner til. Vi forventer ikke, at syge trækkes rundt i årelange og meningsløse afklaringer fra det ene forsørgelsesgrundlag til det andet. Vi tror på at syge har retssikkerhed og får en effektiv tværfaglig sagsbehandling, også når de ikke er så heldige at blive raske igen efter svær sygdom, ulykke eller arbejdsskade. Men der er simpelthen for mange sager og opgørelser, der viser at vi må tro om!
Det sikkerhedsnet vi alle sætter vores lid til viser sig desværre alt for tydeligt at være så gennemhullet, hvis du er ramt af svær sygdom, at du i mange tilfælde ender med at blive mere syg af det system, der burde hjælpe og gribe dig som borger. Bogen er spækket med fakta om lovgivning, jura og praksis. Men siderne flyder desværre også over med forfærdelige, tåkrummende og hjerteskærende historier fra det virkelige liv, hvor syge mennesker bliver kastebolde mellem kommunale myndigheder, jobcentre og klageinstanser, og hvor retssikkerheden virker som forduftet. I perioden 2019-2021 har Louise fået fuld indsigt i 100 sager på beskæftigelsesområdet, hvor en del af disse er gengivet i bogen.

Louise Schelde Frederiksen har med de mange barske fortællinger i sin bog samtidig vist en vej til en mere værdig og menneskelig sagsbehandling. Hun har også oprettet en familiefond med navnet ”HumanRise” med det formål at yde juridisk bistand til syge i jobcenterregi samt livsglade arrangementer til børn af sygdomsramte forældre (jeg var lige ved at skrive systemramte). Den ildsjæl forfatteren er, brænder tydeligt igennem i bogen og jeg mener bogen bør være obligatorisk læsning på uddannelser og for ansatte i det offentlige samt politikere både kommunalt, regionalt og på landsplan – indtil systemet passer til den syge borger og ikke borgeren skal passes ind i et sygt system. Stor anbefaling herfra.
 
Mikkel Rasmussen
Speciallæge i psykiatri,
Stifter af græsrodsbevægelsen #VærdigPsykiatriForAlle og medstifter samt bestyrelsesmedlem i Psykiatri-Listen”

Debatindlæg om bogen i Djøfbladet

SVÆRT SYGE OG DERES PÅRØRENDE ENDER SOM PROJEKTLEDERE I ET MISFORSTÅET JOBCENTERSYSTEM. 

Jeg har i dag et indlæg i Djøfbladet. Her påpeger jeg behovet for nødvendige ændringer til syge i det nuværende jobcentersystem. Politikerne har et ansvar, men det har embedsmænd også, som endvidere anført i min bog “Dem vi ikke taler nok om”, hvilket mit indlæg i dagens Djøfblad også omhandler.

Uddrag og link til Djøfbladet her.👇
https://www.djoefbladet.dk/artikler/2022/6/sv-ae-rt-syge-m-oe-der-et-komplekst-og-misforst-aa-et-system.aspx

“Jeg har arbejdet med beskæftigelsesområdet siden 2004 og har således fulgt udviklingen i landets jobcentre på tæt hold. Ikke kun som jurist, men også som pårørende. Ingen sider af skrivebordet synes længere særligt attraktive. Det er i sandhed trist. Jobcentersystemet, som står for koordinering af indsatser mellem beskæftigelses-, social- og sundhedsområdet, er ikke bygget til mennesker med sygdom. Den fragmenterede sagsbehandling i siloopdelte forvaltninger og sektorer er en udfordring for såvel syge som embedsmænd. Imens embedsmænd kæmper med tung bureaukrati, kæmper syge med sygdom og et tungt system, hvor de selv eller deres pårørende ender som projektledere for at få systemerne til at arbejde sammen.”

- Louise Schelde Frederiksen 
Jurist, cand.jur. - Lektor i jura og direktør i HumanRise

ref-djoefbladet

DEM VI IKKE TALER nok OM

Fysisk bog 300 kr. inklusive levering.
Lydbog: 139,95 kr. 

Bestil bogen her Køb lydbogen her
taler_om-500w-530h

Fagbladet sygeplejersken: Sygt Sisyfosarbejde

SYGT SISYFOSARBEJDE I JOBCENTERET!

Under den overskrift er min bog “Dem vi ikke taler nok om” anmeldt i fagbladet Sygeplejersken. 

1000 tak til Dansk Sygeplejeråd for den flotte anmeldelse. 

Rigtig mange sygeplejersker bruger meget af deres arbejdstid på at samle syge op i forbindelse med deres kontakt til jobcentersystemet. Ligesom de bruger meget arbejdstid på, sammen med lægerne, at overbevise jobcentrene om at syge er syge! 

Sygt Sisyfosarbejde i jobcenteret skriver anmelder; Marie Høyer Lundh, lektor, sygeplejerske, MMSc, ph.d, sygeplejerskeuddannelsen, Københavns Professionshøjskole. 

ref-dansksygepleje1
ref-dansksygepleje2-2

DEM VI IKKE TALER nok OM

Fysisk bog: 300 kr. inklusive levering. 

Lydbog: 139,95

Bogpakke sammen med Juraboost 2.0:
500 kr. inklusive levering

 

Bestil fysisk bog her Bestil lydbog her Bestil bogpakken her
ref-dansksygepleje3-2